top of page
  • Maja Visser

Vitamines en Mineralen

Vitamines en Mineralen: kwestie van dood en leven!


Altijd al benieuwd of je vitamines en mineralen voldoende binnen krijgt? Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om te kunnen functioneren. Denk aan het belang van de bekende “vitamine C” voor je weerstand. Maar wist je dat vitamines en mineralen ook een cruciale rol spelen bij de energiestofwisseling? Als je onvoldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, kan dat invloed hebben op je energieniveau en de regulatie van enzymen en hormonen


 

Vitamines worden gevonden in natuurlijk voedsel en zijn nodig voor groei en onderhoud van je lichaam. Vitamines zorgen dat vet en koolhydraten worden omgezet in energie. Wij mensen en dieren kunnen niet leven zonder vitamines en het lichaam kan deze niet zelf aanmaken (behalve vitamine D en B3). Dus we moeten de lichamelijke behoefte uit andere bronnen halen zoals voeding of supplementen. Een tekort en overschot kan leiden tot ziektes. Daarom is het cruciaal dat je weet welke vitamines jouw lichaam nodig heeft en welke dosis je inneemt.


In tegenstelling tot we vaak denken bestaan er maar 6 mineralen: Calcium Fosfor, kalium, natrium, magnesium en Chloor. De overige bekende zijn spoorelementen, zoals chroom, fluoride, ijzer, jodium, koper, mangaan, molybdeen, seleen en zink. Deze spoorelementen hebben we in mindere mate nodig en kunnen we vaak al voldoende uit onze basis voeding halen. En daarmee is voeding ook een belangrijke bron, ons lichaam kan mineralen en spoorelementen namelijk niet zelf aanmaken.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page