top of page
  • Maja Visser

Hoe gezond is jouw poep?

Bijgewerkt op: 11 apr. 2020

Darmen, Intolerantie & Meridianen


Opgeblazen gevoel? Moeilijke stoelgang? Winderigheid? Al deze symptomen kunnen wijzen op darmklachten. De darmen zijn een belangrijke poortwachter van je lichaam, een afwijking zal deze merkbare gevolgen hebben.

“De darmen zijn als het ware een soort riool, van mond tot kont.”

Ze zorgen ervoor dat alle voedingsstoffen worden opgenomen en afvalstoffen worden verwijderd. Je darmen zijn als een fabriek: als de afzonderlijke gedeelten niet goed op elkaar zijn afgestemd, ontstaat ophoping of juist een tekort op bepaalde plaatsen. Je ontlasting vertelt het eindproduct, dus kijk eens naar je ontlastingen en ben waakzaam bij veranderingen in kleur of samenstelling.

Het motortje van de darmen, als orgaan, wordt op hun beurt aangezwengeld door de darm meridiaan. We hebben 12 meridianen in het menselijk lichaam die zorgen voor de energie regulatie van de organen. Op die manier kunnen we voelen, lopen, ademen, praten en nog veel meer. Is er een meridiaan verstoord? Dan ervaar je zowel psychische als lichamelijke klachten. Meer lezen over meridianen en de behandeling: klik hier


63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page